Ομιλίες για τη Φυσιολογία, την Παθοφυσιολογία & τη Στατιστική στις Επιστήμες Υγείας, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Απασχολησιμότητας

Τρία σημαντικά guest lectures παρακολούθησαν οι φοιτητές του προγράμματος BSc (Hons) Physiotherapy, το οποίο προσφέρεται από τη Σχολή Επιστημών Υγείας & Αθλητισμού, του Mediterranean College, στο πλαίσιο του Employability Week 2019.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο του μαθήματος «Introduction to Biology and Physiology of the Human Body», πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα:  «Καρδιαγγειακό: από την θεωρία στην κλινική πράξη. Αξιολόγηση σημείων και πώς αυτά μεταφράζονται σε κλινικά σύνδρομα». Προσκεκλημένη ήταν η κα. Δήμητρα Καραγεώργου, Ιατρός και ειδικευόμενη Παθολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής "Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμινγκ". Για τους σκοπούς του μαθήματος έγινε επίδειξη της χρήσης του πιεσόμετρου. Οι φοιτητές μέτρησαν την αρτηριακή πίεση των συμφοιτητών τους. Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν συσχετίστηκαν με ειδικά  θέματα φυσιολογίας και παθοφυσιολογίας. Επιπροσθέτως, έγινε συσχέτιση των καρδιακών ήχων με παρατηρήσεις σε ηλεκτροκαρδιογραφήματα καθώς και με τις λειτουργίες του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Οι φοιτητές έδειξαν πολύ ενθουσιασμό κάνοντας ερωτήσεις σχετικές με παρατηρούμενες διαφοροποιήσεις από το φυσιολογικό σε συγκεκριμένες παθολογίες.

Την ίδια μέρα και στο πλαίσιο του μαθήματος «Pathophysiology, physiotherapy assessment and treatment» προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Scott Findlater, Anatomist - MSc Human Anatomy (University of Edinburgh). Ο κ. Findlater παρουσίασε στους φοιτητές ένα μάθημα μιας ώρας με τίτλο «Anatomy of the thorax and rib fractures». Το ενδιαφέρον των φοιτητών επικεντρώθηκε στις εικόνες από πραγματική ανατομία καθώς και στην άμεση συσχέτιση των γνώσεων ανατομίας με ευρήματα σε ακτινογραφίες και στην κλινική εικόνα ύστερα από κατάγματα πλευρών.

Την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ακαδημαϊκές Δεξιότητες και Εισαγωγή σε Ερευνητικές Μεθόδους», πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Εισαγωγή στη στατιστική και η σημασία της στις επιστήμες υγείας» με ομιλητή τον κ. Κυριάκο Κουβελάκη, Βιοστατιστικό.  Στη διάρκεια της ομιλίας του κ. Κουβελάκη οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με βασικές έννοιες στατιστικής ενώ ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τον στατιστικό τρόπο σκέψης σε απλά παραδείγματα.

Guest lectures & Ομιλίες εξειδικευμένων στελεχών, Workshops & Fora με επίκαιρη θεματολογία της αγοράς εργασίας, καθώς και Εκπαιδευτικές Επισκέψεις  σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, σωματείων & θεραπευτικών συλλόγων, είναι κάποιες από τις δράσεις της Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) που πραγματοποιεί το Mediterranean College σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας και η βελτίωση του βιογραφικού των φοιτητών και αποφοίτων του Κολλεγίου.

Η Εβδομάδα Απασχολησιμότητας εντάσσεται στο πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο Σχέδιο Απασχολησιμότητας του Mediterranean College (MC-Employability Scheme).