Employability Fair 2015

Αναλυτικό Πρόγραμμα Δωρεάν Σεμιναρίων

 

11.00

Career as a networks specialist

 

Οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών αλλάζουν καθημερινά τον τρόπο που ζούμε την κάθε στιγμή. Πίσω από το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες υπάρχουν υποδομές. Η σχεδίαση, ρύθμιση, εγκατάσταση και συντήρηση των διαδικτυακών υποδομών και συστημάτων είναι η δουλειά του IT Professional. Η ζήτηση για καταρτισμένους IT Professionals αναμένεται να αυξηθεί 50 φορές μέσα στην επόμενη δεκαετία. Σπουδάζουμε Networking όχι μόνο για να βρούμε δουλειά σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, αλλά για να γίνουμε με χαρά και περηφάνια μέρος της λύσης, ζωντανό κύτταρο κι εμείς ενός κόσμου που κοιτάζει μπροστά. Ο εκπαιδευτικός μας οργανισμός, εδώ και χρόνια τροφοδοτεί την αγορά και την έρευνα με καταρτισμένους Τεχνικούς και Επιστήμονες της Δικτύωσης, μέσα από ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών. Σας καλούμε λοιπόν να γνωρίσετε τον συναρπαστικό κόσμο του Networking, τόσο στην τυπική όσο και στην επαγγελματική εκπαίδευση, αλλά και στην αναζήτηση της καλύτερης θέσης στην αγορά εργασίας.

 

Εισηγητής: Μιχάλης Δαγιακίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π

Δήλωσε Δωρεάν Συμμετοχή ΕΔΩ

12.30

Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας

 

Τεχνικές και μέθοδοι για να οργανωθεί με αποτελεσματικό τρόπο η αναζήτηση εργασίας. Παραδοσιακοί και σύγχρονοι τρόποι αναζήτησης εργασίας, δικτύωση, κρυμμένη εργασία, πληροφόρηση για ανοικτές μελλοντικές θέσεις, στοχοθεσία και σχεδιασμός πλάνου, είναι μερικά από τα θέματα που θα προσεγγιστούν στο συγκεκριμένο εργαστήριο.

 

Εισηγήτρια: Ιωάννα Παπαγγελή, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Skywalker

Δήλωσε Δωρεάν Συμμετοχή ΕΔΩ

14.00

Brand Yourself the LinkedIn Way

 

Μια ομιλία που θα σας εισάγει στα μυστικά μιας σωστής ψηφιακής εικόνας και συγκεκριμένα, της δημιουργίας ενός ελκυστικού προφίλ στο μεγαλύτερο μέσο επαγγελματικής δικτύωσης, το LinkedIn. Θα αναφερθούν σημεία και ενότητες της πλατφόρμας που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχή και στοχευμένη προβολή του Brand σας, στην ανάπτυξη δικτύου επαφών και την αποτελεσματική αλληλεπίδραση με αυτή. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τη δυναμική αυτού του εργαλείου, τις βέλτιστες μεθόδους αξιοποίησής του και τις δυνατότητες διαφοροποίησης του προφίλ τους από τον ανταγωνισμό, για μια επιτυχή αναζήτηση επαγγελματικών ευκαιριών.

 

Εισηγήτρια: Έθελ ΑγγελάτουLinkedIn Trainer & Consultant | Career Branding Coach | Σύμβουλος HR

 

Δήλωσε Δωρεάν Συμμετοχή ΕΔΩ


15.30

Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας σήμερα

 

Τη σημερινή εποχή, έχει μεγάλη σημασία όταν ένας νέος ξεκινάει την καριέρα του, να διαθέτει καλή γνώση του ευρύτερου περιβάλλοντος της αγοράς εργασίας στην οποία επιθυμεί να ενταχθεί. Οι αντιλήψεις που ενδεχομένως είχαμε μέχρι τώρα για το πώς αναζητούμε εργασία ή για τις προσδοκίες των εργοδοτών, απέχουν δραματικά από τη σημερινή, πολυσύνθετη και πολυεπίπεδη εργασιακή πραγματικότητα.
Οι μακροοικονομικές συνθήκες, η έλλειψη ταλέντου, καθώς και η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, συνθέτουν μία νέα εικόνα, την οποία οφείλει να γνωρίζει, αλλά και να κατανοήσει ο νέος υποψήφιος, ώστε να είναι σε θέση να σχεδιάσει ένα πλάνο δράσης καριέρας πιο στοχευμένα. Στο workshop αυτό, θα συζητήσουμε για τις συνθήκες και τις προκλήσεις της σημερινής αγοράς εργασίας, καθώς και για το πώς να δημιουργήσετε ένα πιο ανταγωνιστικό προφίλ υποψηφίου.

 

Εισηγήτρια: Ερατώ Παρασχάκη, Practice Leader-Accounting and Finance, Manpower Group

 

Δήλωσε Δωρεάν Συμμετοχή ΕΔΩ

17.00

Social Media and Entrepreneurship - No budget Campaign

 

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προσφέρουν στους επαγγελματίες τη δυνατότητα να προβληθούν, να αποκτήσουν πιστό κοινό και να επικοινωνούν με τους πελάτες τους, κυριολεκτικά με μηδενικό κόστος. Η παρουσίαση θα μυήσει το κοινό στα κύρια Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τις λειτουργίες τους, ώστε να αποτυπωθεί η χρηστικότητά τους.

 

Εισηγητής: Robert Πεφάνης, Διευθυντής Διαφήμισης Αθηνόραμα και Athinorama.gr, Εισηγητής Επικοινωνίας

 

Δήλωσε Δωρεάν Συμμετοχή ΕΔΩ

18.30

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ο ρόλος του club εργασίας για την ισότιμη εργασιακή ένταξη στην εποχή της κρίσης

 

Σκοπός της παρούσας εισήγησης είναι η παρουσίαση του ρόλου του ΚΕΘΕΑ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην χώρα. Στο ΚΕΘΕΑ - ΔΙΑΒΑΣΗ λειτουργεί από το 1999 το club εργασίας το οποίο δημιουργήθηκε για την υποστήριξη μελών του προγράμματος που εργάζονται ή αναζητούν εργασία. Αναδεικνύεται ο ρόλος του club για ισότιμη εργασιακή ένταξη, ειδικότερα στην σημερινή εποχή της κρίσης. Θα εξεταστεί ο ρόλος του προσωπικού και του εθελεντισμού στην παροχή υπηρεσιών στα μέλη και στις οικογένειες τους, καθώς και σε τμήματα οικονομικών, έρευνας και εκπαίδευσης.

Εισηγήτρια: Μαρίνα Κωνσταντινίδου, Προσωπικό Club εργασίας ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ

 

Δήλωσε Δωρεάν Συμμετοχή ΕΔΩ

19.30

Εθισμός στο διαδίκτυο

 

Το διαδίκτυο παρέχει σήμερα μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, που απαντούν σε ποικίλες ανάγκες και επιθυμίες του ατόμου: επικοινωνία, κοινωνικοποίηση, ενημέρωση, ψυχαγωγία, εκπαίδευση κοκ. Η χρήση του μέσου εξαπλώνεται συνεχώς, ενώ παράλληλα το διαδικτυακό περιβάλλον βελτιώνεται, γίνεται ακόμα πιο εύχρηστο, εύκολα προσβάσιμο κι οικονομικό. Είναι πλέον κομμάτι της καθημερινής πρακτικής μας και μας καλεί να το αξιοποιήσουμε. Είμαστε λοιπόν εθισμένοι σε αυτό; Στην παρουσίαση αυτή θα επιχειρήσουμε να διασαφηνίσουμε τη διαφορά μεταξύ χρήσης και κατάχρησης του διαδικτύου, να κατανοήσουμε τα προειδοποιητικά σημάδια ως προς την ύπαρξη εξαρτητικής συμπεριφοράς από το μέσο, κυρίως όμως να γνωρίσουμε το πρόσωπο πίσω από τη διάγνωση. Τέλος, θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε αφενός στην πρόληψη κι αφετέρου στην αντιμετώπιση του θέματος αυτού.

 

Εισηγήτρια: Έλενα Κυριαζοπούλου, Ψυχολόγος, Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

 

Δήλωσε Δωρεάν Συμμετοχή ΕΔΩ

 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας Employability Fair

 

Χορηγοί Έντυπης Επικοινωνίας

 

ETHNOS LOGO-1
NAFT-LOGO2
STENTORAS-final
 

 

Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας

 

NAFTSITE-LOGO3
Newsbomb
Queen
semifind logo new
JobFind-Career-Portal
eduadvisor logo
Gossip
PSYCHOLOGY-NOW-2
Motherblog
Onmed
Skywalker logo