Θεσμός

20180507-employability-slider

MC Employability Fair – Ο Θεσμός

Το MC Employability Fair είναι ένας καινοτόμος - για την ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση – θεσμός, ο οποίος στοχεύει να φέρει σε επαφή τους νέους με την Αγοράς Εργασίας, την Εκπαίδευση και την Επιχειρηματικότητα.

Το Mediterranean College σε όλη του τη διαδρομή από το 1977 προσέφερε στους φοιτητές του πολλαπλές υπηρεσίες ενίσχυσης της απασχολησιμότητας και της επαγγελματικής τους αποκατάστασης. Από το 2013 και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το Κολλέγιο αποφάσισε να προσφέρει μέρος των υπηρεσιών αυτών στο ευρύτερο κοινό χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, θεσμοθετώντας το MC Employability Fair.


Το MC Employability Fair διεξάγεται στον πολυχώρο της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, ο οποίος είναι εύκολα προσβάσιμος και ιδανικός να φιλοξενήσει μια πολύ-επίπεδη εκδήλωση με πολλούς επισκέπτες. Συγκεκριμένα, στο MC Employability Fair διοργανώνονται οι εξής δραστηριότητες:

 • Ημέρες Καριέρας


Περισσότερες από 50 από τις μεγαλύτερες εταιρίες και οργανισμούς συμμετέχουν ως εκθέτες με περίπτερα, με στόχο να κάνουν συνεντεύξεις πρόσληψης ή συλλογή βιογραφικών υποψηφίων για κάλυψη μελλοντικών τους θέσεων.

 • Open Seminars


Ανοιχτά σεμινάρια διεξάγονται στο «Αμφιθέατρο 9,84» επάνω σε επίκαιρα ζητήματα από τους κλάδους του Management, της Επιχειρηματικότητας, της Επικοινωνίας, της Τεχνολογίας, της Ψυχολογίας και της Παιδαγωγικής. Οι εισηγητές είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου τους, ενώ στους συμμετέχοντες δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 • Έκθεση Φοιτητών


Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκτίθεται επιλεγμένα projects και διπλωματικές εργασίες φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College. Η Έκθεση περιλαμβάνει poster presentations, επιχειρηματικά σχέδια, παρουσιάσεις, ανάπτυξη εφαρμογών, μακέτες και κατασκευές.

 • Παράλληλα Workshops


Οι παραπάνω θεματικές πλαισιώνονται από επιπλέον δραστηριότητες υπό τη μορφή workshops – εργαστηρίων, όπως:

   • Εργαστήρι Επιχειρηματικότητας: οι συμμετέχοντες καταρτίζουν, με την καθοδήγηση συμβούλου επιχειρήσεων, το δικό τους business plan.
   • Διαγωνισμός Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας: οι συμμετέχοντες υποβάλλουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στο διαγωνισμό που διοργανώνει το Mediterranean College, με τη δυνατότητα να κερδίσουν μία 100% υποτροφία σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της επιλογής τους.
   • CV Corner: οι συμμετέχοντες συντάσσουν ή βελτιώνουν το βιογραφικό τους σημείωμα και το κάνουν upload στο site του Employability Fair ώστε να είναι προσβάσιμο από τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που συμμετέχουν στην Έκθεση.
   • Business-Dress Code: οι συμμετέχοντες δέχονται συμβουλές από ενδυματολόγους γνωστής εταιρίας ρούχων, για τις στιλιστικές τους επιλογές στη συνέντευξη πρόσληψης και στο εργασιακό περιβάλλον εν γένει.
   • Συμβουλευτική Εκπαίδευσης & Καριέρας: οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν ατομική ενημέρωση – συμβουλευτική από έμπειρους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς, για τις διαθέσιμες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές στον κλάδο της επιλογής τους.