Αναλυτικό Πρόγραμμα 2014

Αναλυτικό Πρόγραμμα 2014

 

Employability Fair200

 
summetoxi 

TECHNOPOLIS

 
 etairies

 

 

23 Σεπτεμβρίου 2014

 

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

 

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ώρες Λειτουργίας: 11.00 – 20.00

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Ώρες: 11.00 – 20.00 Χώρος: Αίθουσα Δεξαμενές (Δ10)

 

Εκπρόσωποι 37 εταιρειών και οργανισμών που αναζητούν συνεργάτες περιμένουν αν σε γνωρίσουν. Έλα με το βιογραφικό σου στα περίπτερα των εκθετών που σε ενδιαφέρουν.            

 

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Ώρες: 11.00 – 20.00 Χώρος: Αμφιθέατρο 9,84

 

11.00

Επαγγελματικός προσανατολισμός-Εισαγωγή στην αγορά εργασίας

 

Αυτή την εποχή η εύρεση εργασίας απασχολεί ιδιαίτερα όλους τους νέους που καλούνται να μπουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας. Η συμβουλευτική σταδιοδρομίας, μέσω της χρήσης συστηματικής και πρακτικής μεθοδολογίας, στοχεύει στην αποσαφήνιση των στόχων του ενδιαφερόμενου και των τρόπων για να τους επιτύχει . Η Ison με τα τεστ που διαθέτει σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, παρέχει υπηρεσίες που θα βοηθήσουν τον ενδιαφερόμενο να απορροφηθεί σε μια θέση εργασίας ανάλογη με τις ικανότητες και δεξιότητες που διαθέτει. Αναλυτικότερα, η τεχνογνωσία και η εμπειρία ετών της Ison στον επαγγελματικό προσανατολισμό παρέχει ένα ολοκληρωμένο επαγγελματικό προφίλ με βάση τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, των κλίσεων και των ικανοτήτων.

 

Εισηγητής: Θανάσης Ηλιόπουλος, B.Sc. Ψυχολογίας, Μ.Sc.c Εκπαίδευση Ενηλίκων

12.30

Συμβουλευτική Σχέσεων: Κατανοώντας τις σχέσεις και αντιμετωπίζοντας τα προβλήματά τους στη σύγχρονη εποχή

 

Σκοπός της παρούσας εισήγησης είναι η παρουσίαση σημαντικών εννοιών, δυναμικών και τεχνικών στη συμβουλευτική σχέσεων και ζευγαριών. Συγκεκριμένα, η εισήγηση θα εστιάσει στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στη σύγχρονη εποχή. Θα εξετασθούν τα στάδια των σχέσεων καθώς και τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν τις λειτουργικές και δυσλειτουργικές σχέσεις. Επίσης, θα παρουσιαστούν βασικές θεωρητικές έννοιες και πρακτικές τεχνικές-κλειδιά στη συμβουλευτική σχέσεων και ζευγαριών.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν κάποια βασικά θέματα που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα ζευγάρια, να προβληματιστούν και να σκεφτούν κριτικά πάνω στα αίτια αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισής τους. Επιπρόσθετα, θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν μια πρώτη εικόνα του τι ακριβώς περιλαμβάνει η συμβουλευτική σχέσεων και ζευγαριών και να αξιολογήσουν το κατά πόσο αυτό το πεδίο τους ενδιαφέρει και τους ταιριάζει.

 

Εισηγήτρια: Αγγέλικα Αποστολοπούλου, BSc, PGDip, MSc, PGDipP, DPsych (cand.), Chartered Counselling Psychologist (CPsychol), AFBPsS, Καθηγήτρια Mediterranean Professional Studies – Mediterranean College

14.00

Οι μαθησιακές δυσκολίες και οι επιπτώσεις τους στον ψυχισμό

 

Διαφορετικές μελέτες υποστηρίζουν ότι παιδιά με δυσκολίες μάθησης ενδέχεται να είναι περισσότερο από το σύνηθες ευάλωτα σε ψυχοσυναισθηματικά και συμπεριφορικά προβλήματα. Σήμερα γνωρίζουμε ότι παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στα πρώτα χρόνια του δημοτικού σχολείου, κατέληξαν ότι μπορεί να είναι ευάλωτα σε συναισθηματικά, καθώς και σε συμπεριφορικά προβλήματα, και ότι η χαμηλή επίδοση στη γραφή κι ανάγνωση είναι στενά συνδεδεμένη με αντικοινωνικές συμπεριφορές. Άλλες έρευνες πάλι, βρήκαν ότι το άγχος και η υπερβολική πίεση στην εφηβεία, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά γνωστικές διεργασίες όπως τη μνήμη εργασίας ή το ρυθμό : πρόσληψης, καταγραφής, επεξεργασίας, ανάκλησης και οργανωτικής αντίδρασης. Ενώ, σε αντίθεση, η θετική συμπαράσταση κι η αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλει το παιδί με δυσκολίες μάθησης, μπορεί να βοηθήσουν θεαματικά τις επιδόσεις του σ' ένα ευρύ φάσμα σχολικών δεξιοτήτων.

 

Εισηγήτρια: Ελένη Λιβανίου (Ph.D),Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας (ΕΕΔ)


15.30

Αποτελεσματικό Βιογραφικό Σημείωμα

 

Ένα κατάλληλο βιογραφικό σημείωμα έχει εξαιρετικές πιθανότητες να ξεχωρίσει και να πετύχει τον σκοπό του, να μας δώσει το εισιτήριο για μία πρώτη συνέντευξη αλλά και να βοηθήσει στην τελική επιλογή. Στο συγκεκριμένο workshop οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά ενός σωστού και αποτελεσματικού βιογραφικού αλλά και να εκπαιδευτούν σε τεχνικές αναζήτησης εργασίας μέσω και της χρήσης των social media.

 

Εισηγήτριες: Ιωάννα Παπαγγελή, Υπεύθυνη Οριζόντιας Δικτύωσης,Skywalker.gr

                     Ελισάβετ Καλαρούτη, Executive Marketing, Skywalker.gr

16.30

Personal Branding as you DON'T know it. | LinkedIn

 

Μια ξεχωριστή Παρουσίαση-Manual Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Personal Branding, το οποίο θα σας εισάγει στα μυστικά της σωστής ψηφιακής παρουσίας, μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προφίλ στο μεγαλύτερο μέσο επαγγελματικής δικτύωσης, το LinkedIn. Σε αυτή, θα αναφερθούν κρυφοί και φανεροί παράμετροι της πλατφόρμας και θα δοθούν οδηγίες για την επιτυχή και στοχευμένη προβολή (Personal Branding) του χρήστη, την ανάπτυξη δικτύου επαφών και την αποτελεσματική αλληλεπίδραση με αυτό. Στόχος της συγκεκριμένης παρουσίασης, είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τη δυναμική αυτού του εργαλείου, τις βέλτιστες μεθόδους αξιοποίησής του και τις δυνατότητες διαφοροποίησης του προφίλ τους από τον ανταγωνισμό, για μια επιτυχή αναζήτηση επαγγελματικών ευκαιριών.

 

Εισηγήτρια:Έθελ Αγγελάτου, LinkedIn Trainer & Consultant, Σύμβουλος HR & Αναζήτησης Εργασίας

17.30

Facebook Advertising Workshop

 

Η διαφήμιση στα digital και social media αποτελεί αδιαμφισβήτητα των ηγέτη της εταιρικής επικοινωνίας σήμερα. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με το θαυμαστό κόσμο τουsocialmediamarketing και να τους διδάξει τα βήματα που θα τους οδηγήσουν στη δημιουργία της πρώτης τους επιτυχημένης καμπάνιας στο Facebook.

 

Εισηγητής: Αποστόλης Αϊβαλής, CEO, Social Βrands

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ώρες: 11.00 – 20.00 Χώρος: Αίθουσα Δεξαμενές (Δ10)

 

Σύμβουλοι από τους τομείς Διοίκησης – Οικονομίας, Πληροφορικής, Μηχανικής, Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης δίνουν επαγγελματικές συμβουλές και ενημερώνουν για ευκαιρίες μετεκπαίδευσης και καριέρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

Ώρες: 11.00 – 19.00 Χώρος: Αίθουσα Δεξαμενές (Δ10) - Περίπτερο Mediterranean College

 

Στο περίπτερο του Mediterranean College θα διεξαχθεί Διαγωνισμός Υποτροφιών. Οι δύο τυχεροί του διαγωνισμού θα λάβουν από μια υποτροφία 50% σε οποιοδήποτε πρόγραμμα Bachelor ή Master ή και σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης.

 

 

CV CENTER: BUILD IT, REFINE IT, UPLOAD IT!

Ώρες: 11.00 – 20.00 Χώρος: Αίθουσα Δεξαμενές (Δ10) - Συμβουλευτικό Κέντρο: Skywalker, My Future Career, MC Career Office

 

Ελάτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο να συντάξετε ή να βελτιώσετε το βιογραφικό σας με την καθοδήγηση έμπειρων συμβούλων.

 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας Employability Fair

 

Χορηγοί Έντυπης Επικοινωνίας

 

ETHNOS LOGO-1
NAFT-LOGO2
STENTORAS-final
 

 

Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας

 

NAFTSITE-LOGO3
Newsbomb
Queen
semifind logo new
JobFind-Career-Portal
eduadvisor logo
Gossip
PSYCHOLOGY-NOW-2
Motherblog
Onmed
Skywalker logo