Αναλυτικό Πρόγραμμα 2013

Αναλυτικό Πρόγραμμα 2013

Employability Fair200

 

16 & 17 Σεπτεμβρίου 2013

 

TECHNOPOLIS

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

 

Δευτέρα 16/9

Ώρες Λειτουργίας: 11.00 – 21.00

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Ώρες: 11.00 – 21.00 Χώρος: Μηχανουργείο Δ12

 

Εκπρόσωποι 46 εταιρειών και οργανισμών που αναζητούν συνεργάτες περιμένουν αν σε γνωρίσουν. Έλα με το βιογραφικό σου στα περίπτερα των εκθετών που σε ενδιαφέρουν.

 

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Ώρες: 11.00 – 21.00 Χώρος: Αμφιθέατρο 9,84

 

11.00

TopTrends στην Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Οι επιτυχημένοι εργαζόμενοι του αύριο μπορούν να χτίσουν το μέλλον τους σήμερα με ενημέρωση για τις τάσεις της αγοράς εργασίας και την αξιοποίηση της δια βίου εκπαίδευσης και των σύγχρονων επαγγελματικών εργαλείων. Παρακολουθείστε αυτό το σεμινάριο εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο επαγγελματικής ανάπτυξης που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία.

Εισηγητές: Εύη Μαρκάκη, Γεράσιμος Σπηλιώτης (My Future Career)

13.00

Digital & Social Media: Δημιούργησε το πρώτο σου Facebook ad!

Η διαφήμιση στα digital και socialmedia αποτελεί αδιαμφισβήτητα των ηγέτη της εταιρικής επικοινωνίας σήμερα. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με το θαυμαστό κόσμο του socialmediamarketing και να τους διδάξει τα βήματα που θα τους οδηγήσουν στη δημιουργία της πρώτης τους επιτυχημένης καμπάνιας στο Facebook.

Εισηγητής: Αποστόλης Αϊβαλής, CEO, Social Βrands

14.30

Art, Play, Drama & CinemaTherapy: Εναλλακτικές ψυχοθεραπευτικές εφαρμογές.

Η ψυχοθεραπεία εξελίσσεται και μπορεί να εφαρμόσει και εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, όπως τη χρήση της τέχνης του παιχνιδιού και του δράματος. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει πώς εκπαιδευμένοι θεραπευτές συμβάλλουν στην κάθαρση ψυχολογικών προβλημάτων, με τη χρήση εναλλακτικών εφαρμογών, όπως οι τέχνες, το παιχνίδι και το θέατρο, που σήμερα περισσότερο από ποτέ, αποτελούν πλέον ανάγκη απόδρασης από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Εισηγήτρια: Γιώτα Αντωνοπούλου, Ψυχοπαιδαγωγός, Παιγνιοθεραπεύτρια


16.00

Τάσεις της Αγοράς Εργασίας στην Τεχνολογία

Ένα σεμινάριο προσαρμοσμένο στις ανάγκες όσων επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν σε διάφορους κλάδους της τεχνολογίας:

Σύγχρονες τάσεις στην αγορά εργασίας πληροφορικής και μηχανικών - Σύγκριση τελευταίων ερευνών

•Σύγχρονα προφίλ θέσεων εργασίας στο χώρο – Εναλλακτικά μονοπάτια καριέρας

•Σύγχρονες απαιτούμενες ικανότητες και δεξιότητες

Εισηγητής: Δημήτρης Βασαλάκης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Master Career

17.30

Information Security Principles: Η προστασία των πληροφοριών και η σημασία τους για τις επιχειρήσεις.

Μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κλίμα της τεχνολογίας και των απειλών, η ανάγκη για εκπαιδευμένο προσωπικό για την προστασία των πληροφοριών γίνεται όλο και πιο κρίσιμη. Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει το φάσμα των επιστημονικών κλάδων που απαρτίζουν τη διαχείριση ασφάλειας πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης κινδύνων, την τεχνική διαχείριση και τους ελέγχους, το νομικό πλαίσιο, τους ανθρώπους και τη λογική ασφάλεια, τα πρότυπα ασφάλειας και της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.

Εισηγητής: Δρ. Μάνος Σερρέλης, Ειδικός Ασφάλειας Πληροφοριών

19.00

Εξαγωγές & Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας βήμα – βήμα.

Η ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων εν καιρώ κρίσης. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για επιτυχημένη διείσδυση στις ξένες αγορές. Θα παρουσιαστούν πραγματικές περιπτώσεις επιχειρήσεων που ανέπτυξαν εξαγωγική δραστηριότητα με σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων πρακτικών.

Εισηγητής: Βασίλης Γκινόπουλος, Export Manager, Ol-eve

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ WORKSHOPS

Ώρες: 11.00 – 21.00 Χώρος: Μηχανουργείο Δ12

11.00 – 21.00

CV Center: build it, refine it, upload it!

Συμβουλευτικά Κέντρα: Skywalker, Master Career, My Future Career

Ελάτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Η/Υ να συντάξετε ήνα βελτιώσετε το βιογραφικό σαςμε την καθοδήγηση έμπειρων συμβούλων.

15.00 – 16.00

Business dress code: με τη σφραγίδα της TOI&MOI

Στεφανία Παπαζαφειροπούλου, Retail Buyer
Χαρά
Τσουρέκα, Marketing Manager

Γνωρίζατε ότι το σωστό ενδυματολογικό προφίλ, μπορεί να σας δώσει την επιθυμητή θέση εργασίας; Το εισιτήριο για την κατάκτηση μίας θέσης μπορεί να είναι ένα άρτιο αισθητικά dress code!

18.00 – 19.30

Business start-ups: από την ιδέα στην πράξη

Σπύρος Κοττώρης, Τραπεζικό Στέλεχος

Αναζητάτε τρόπους να μετατρέψετε τις ιδέες σας σε επιτυχημένες επιχειρήσεις; Επωφεληθείτε αυτού του workshop για να γνωρίσετε τις ενέργειες έναρξης μιας επιχείρησης και τους τρόπους αναζήτησης κεφαλαίου χρηματοδότησης.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ώρες: 11.00 – 21.00 Χώρος: Μηχανουργείο Δ12

 

Σύμβουλοι από τους τομείς Διοίκησης – Οικονομίας, Πληροφορικής, Μηχανικής, Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης δίνουν επαγγελματικές συμβουλές και ενημερώνουν για ευκαιρίες μετεκπαίδευσης και καριέρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό .

 

ΕΚΘΕΣΗ PROJECTS ΦΟΙΤΗΤΩΝ MC

Ώρες: 11.00 – 21.00 Χώρος: Μηχανουργείο Δ12

 

Φοιτητές και απόφοιτοι του Mediterranean College παρουσιάζουν τα καλύτερα projects της χρονιάς. Μια ενδιαφέρουσα έκθεση με παρουσιάσεις, posters, εφαρμογές και κατασκευές.

 

 

Τρίτη 17/9

Ώρες Λειτουργίας: 11.00 – 17.00

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Ώρες: 11.00 – 17.00 Χώρος: Μηχανουργείο Δ12

 

Εκπρόσωποι 46 εταιρειών και οργανισμών που αναζητούν συνεργάτες περιμένουν αν σε γνωρίσουν. Έλα με το βιογραφικό σου στα περίπτερα των εκθετών που σε ενδιαφέρουν.

 

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Ώρες: 11.00 – 17.00 Χώρος: Αμφιθέατρο 9,84

 

11.00

Προβολικά τεστ: Μεθοδολογία αξιολόγησης & ανάπτυξης προσωπικότητας.

Τα προβολικά τεστ αφορούν δοκιμασίες που αποβλέπουν στην πρόκληση τεχνικών ερεθισμών με σκοπό να παράγουν αντιδράσεις που θα συμβάλλουν στον εντοπισμό ή και στη διάγνωση των ψυχικών δυσκολιών του εξεταζόμενου. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει για τη χρήση των προβολικών δοκιμασιών και για τον τρόπο που, σε συνδυασμό με άλλες διαγνωστικές μεθόδους, μπορεί να αποτελέσουν εργαλείο για τη διάγνωση και τη διερεύνηση των ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών του ατόμου.

Παρασκευή Λυδάκη, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

12.30

Έναρξη και Ανάπτυξη Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στο Χώρο της Ενέργειας. Ευκαιρίες, Περιορισμοί και Προκλήσεις.

Ο χώρος της Ενέργειας και ιδιαίτερα των Ανανεώσιμων Πηγών παρουσίασε ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα βασικά βήματα για την ανάπτυξη δραστηριότητας στον κλάδο και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες και προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος στο χώρο της Ενέργειας (SWOTanalysis).

Δρ. Παναγιώτης Ζέρβας, Γενικός Δ/ντης C-Energy

14.00

Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία: Ευκαιρίες στην Ελλάδα της κρίσης.
Σκέφτεστε να κάνετε το δικό σας startup; Έχετε καινοτόμες ιδέες και δεν ξέρετε πώς να τις αξιοποιήσετε επιχειρηματικά; Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι να μυήσει τους συμμετέχοντες στα βασικά βήματα ανάπτυξης μιας νέας επιχείρησης και να τους καθοδηγήσει στους πιθανούς τρόπους χρηματοδότησής της.

ΔημήτρηςΚόγκας, Καθηγητής Mediterranean College

15.30

Τα μυστικά στην αναζήτηση εργασίας: Η μεθοδολογία, το βιογραφικό, η συνοδευτική επιστολή, η συνέντευξη (role-play).

Ανακάλυψε τις πιο πλούσιες πηγές αναζήτησης εργασίας, μάθε από τους ειδικούς ποια στοιχεία θα κάνουν το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει και παρακολούθησε μία εικονική συνέντευξη εργασίας με τα συνηθέστερα λάθη που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι στελέχωσης επιχειρήσεων. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ολοκληρωμένη προετοιμασία του υποψήφιου εργαζόμενου, προτού βρεθεί στο κατώφλι του μελλοντικού του εργοδότη.

Εισηγήτριες: Ιωάννα Παπαγγελή, Αρτίνα Γκέτση (Skywalker)

 

 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ WORKSHOPS

Ώρες: 11.00 – 21.00 Χώρος: Μηχανουργείο Δ12

11.00 – 21.00

CV Center: build it, refine it, upload it!

ΣυμβουλευτικάΚέντρα: Skywalker, Master Career, My Future Career

Ελάτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Η/Υ να συντάξετε ήνα βελτιώσετε το βιογραφικό σαςμε την καθοδήγηση έμπειρων συμβούλων.

12.00 – 13.30

Δημιουργώντας καινοτόμο businessplan σε 1 ώρα

Νίκος Κανέλλος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Λίγα μόνο βήματα μπορεί να σας χωρίζουν από τη δημιουργία της δικής σας επιχείρησης. Ελάτε να τα γνωρίσετε σε αυτό το workshop και μη χάσετε την ευκαιρία να καταθέσετε και τη δική σας καινοτόμα ιδέα στο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.

13.00 – 15.00

Κατασκευή & εμψύχωση κούκλας

Εύη Χαρμαντζή, Κουκλοπαίχτρια

Φραντζέσκα Παναγιωτίδου, Κουκλοπαίχτρια – Παιδαγωγός

Το εργαστήριο έχει ως στόχο να φέρει τους συμμετέχοντες πιο κοντά στο κουκλοθέατρο και στη χρήση του στον χώρο της εκπαίδευσης: Θα κατασκευάσουν τις δικές τους κούκλες, θα μάθουν κάποιες βασικές δεξιότητες της κίνησης της κούκλας και θα κινηθούν στο χώρο μαζί με τις κούκλες τους και να βιώσουν την «εμψύχωση» της κούκλας (max 30 άτομα).

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ώρες: 11.00 – 17.00 Χώρος: Μηχανουργείο Δ12

 

Σύμβουλοι από τους τομείς Διοίκησης – Οικονομίας, Πληροφορικής, Μηχανικής, Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης δίνουν επαγγελματικές συμβουλές και ενημερώνουν για ευκαιρίες μετεκπαίδευσης και καριέρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

ΕΚΘΕΣΗ PROJECTS ΦΟΙΤΗΤΩΝ MC

Ώρες: 11.00 – 17.00 Χώρος: Μηχανουργείο Δ12

 

Φοιτητές και απόφοιτοι του Mediterranean College παρουσιάζουν τα καλύτερα projects της χρονιάς. Μια ενδιαφέρουσα έκθεση με παρουσιάσεις, posters, εφαρμογές και κατασκευές.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ώρες: 11.00 – 17.00 Χώρος: Περίπτερο 1 (Mediterranean College )Μηχανουργείο Δ12

 

Αν πιστεύεις ότι έχεις μια καλή ιδέα λάβε μέρος στα αντίστοιχα σεμινάρια και workshops, μάθε την τεχνική κατάρτισης ενός σωστού επιχειρηματικού σχεδίου και κατάθεσε το δικό στο business plan. Έπαθλο: 100% υποτροφία αξίας 1.500€ σε πρόγραμμα Professional Certificate.

 

 

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ – ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΘΕΤΩΝ (ΧΩΡΟΣ: ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ Δ12)

 

Περιπτ.

Εκθέτης

Περίπτ.

Εκθέτης

27

AiD ENGINEERING

18

MEDIATEL

22

airfasttickets

1

MEDITERRANEAN COLLEGE

26

ALDEMAR HOTELS & SPA

31

MY FUTURE CAREER

37

ALUMINCO

38

NICOCHEM

34

ANODOS REAL ESTATE

2

OPTIMAL BUSINESS ACTION

43

BETTER LIFE DAY

17

OVB

35

C ENERGY

29

Q CONTROL

6

CAREER COACHING PROFESSIONALS

4

SKYWALKER

20

COCA COLA 3E

24

SMART COFFEE COMPANY

42

EQUAL SOCIETY

33

TECHLAB & PARTNERS

10

GRANT THORNTON

15

Toi&moi

41

GREEN MASTER

23

TUI HELLAS

9

HEWLETT-PACKARD

21

WIND

25

HOLMES PLACE

46

ΑΓΚΑΛΙΑ

16

IMAGE MEDIA GROUP

40

ΑΚΤΙΟΣ

7

IN GROUP

32

ΕΑΒ

13

INTRACOM TELECOM

19

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

14

INTRASOFT

5

ΕΛ.Ε.Π.Α.

8

LG

45

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ

28

LOGISTICS WAY

11

ΠΛΑΙΣΙΟ

12

MAKRO Cash & Carry

44

ΠΡΑΞΕΙΣ ΖΩΗΣ

3

MANPOWER GROUP

36

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

30

MASTER CAREER

39

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

 

 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας Employability Fair

 

Χορηγοί Έντυπης Επικοινωνίας

 

ETHNOS LOGO-1
NAFT-LOGO2
STENTORAS-final
 

 

Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας

 

NAFTSITE-LOGO3
Newsbomb
Queen
semifind logo new
JobFind-Career-Portal
eduadvisor logo
Gossip
PSYCHOLOGY-NOW-2
Motherblog
Onmed
Skywalker logo